Jesteś tutaj: Start Kuchnia molekularna

Kuchnia molekularna

Share

Od 22 do 23 maja 2019 r. w Zespole Szkól Ponadgimnazjalnych w Sierakowicach został przeprowadzony kurs "Kuchnia molekularna" dla uczniów Technikum kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych.

 

Kurs został przeprowadzony przez eksperta pana Łukasza Szewczyk.

Celem kursu było nabycie przez uczestników wiedzy teoretycznej oraz zdobycie praktycznych umiejętności w zakresie kuchni molekularnej techniki Sous Vide, dekonstrukcji - nowoczesnych form przygotowania klasycznych dań z zastosowaniem chłodzenia ciekłym azotem i suchym lodem w przygotowaniu dań.

Uczniowie uzyskali zaświadczenie zgodne z wymogami określonymi w Rozporządzeniu Ministra Edukacji Narodowej z dnia 18 sierpnia 2017 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (t.j. Dz.U. z 2017 r., poz. 1632).

Całe przedsięwzięcie zostało finansowane z Funduszy Europejskich w ramach projektu „Programy motywacyjne dla uczniów pomorskich szkół zawodowych".

                                                                       Agnieszka Kazimierczak

Newsletter

Chcesz być informowany na bieżąco o wydarzeniach w naszej szkole ? Zapisz się do newslettera

Kontakt

Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych
ul. Dworcowa 3
83-340 Sierakowice

  • T: 58 6816270

Znajdź nas

Bądź zawsze na bieżąco. Dołącz do nas w sieciach społecznościowych...

Dziennik elektroniczny

Informacje dla rodziców i uczniów



Jesteś tutaj: Start Kuchnia molekularna