Jesteś tutaj: Start Dekorowanie potraw z elementami carvingu

Dekorowanie potraw z elementami carvingu

Share

W dniach 10 - 12 maja 2019 r. w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Sierakowicach został przeprowadzony kurs „Dekoracja potraw z elementami carvingu” dla uczniów Technikum kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych.

 

Kurs został poprowadzony przez pana Grzegorza Gniech, aktualnego Mistrza Polski i Vice Mistrza Świata w Carvingu.

Uczestnicy nauczyli się wykonywania aranżacji w stylu sielskim, perłowej bieli, rustykalnym   i kryształowym oraz tworzenia dekoracji poprzez:

-          kwiaty rzeźbione w owocach i warzywach,

-          rzeźbienie tortów owocowych,

-          artystyczne kompozycje florystyczno-carvingowe,

-          ornamenty i kwiecistości ukazane w rzeźbach i grafikach na arbuzach, dyniach i melonach.

Uczniowie uzyskali zaświadczenie, które potwierdza dodatkowe kwalifikacje i umiejętności zawodowe. Całe przedsięwzięcie zostało finansowane z Funduszy Europejskich w ramach projektu „Programy motywacyjne dla uczniów pomorskich szkół zawodowych”.

                                                                       Agnieszka Kazimierczak

imageimageimageimage

Newsletter

Chcesz być informowany na bieżąco o wydarzeniach w naszej szkole ? Zapisz się do newslettera

Kontakt

Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych
ul. Dworcowa 3
83-340 Sierakowice

  • T: 58 6816270

Znajdź nas

Bądź zawsze na bieżąco. Dołącz do nas w sieciach społecznościowych...

Dziennik elektroniczny

Informacje dla rodziców i uczniów



Jesteś tutaj: Start Dekorowanie potraw z elementami carvingu